2010. szeptember 25., szombat

Interjú - Ian S.: "Nehéz nem szeretni Elenát" :)

6 éve ezen a héten volt a LOST premierje és akkor ismerhettük meg az Oceanic 815-ös járat túlélőjét, Boone Carlyle-t. De egy Vámpírnaplók évad elég ahhoz, hogy nehéz legyen Ian Somerhaldert más szerepben elképzelni, mint Damon Salvatore. A sorozat tűzben ég – bár Ian Somerhalder szerencsés, Damon nem… Elenának köszönhetően.

 (szerk.: nagyon nagyon megéri elolvasni :) bár tudom ,hogy ezt az igazi TVD fanoknak nem kell mondanom :D )
 


Utoljára telefonon beszéltünk az első évad fináléja előtt, és azt mondtad, elég kellemetlenül érezted magad, amikor Damon „érzelmes oldalát” játszottad. Mi ebből még többet láthattunk az elmúlt hetekben. Még mindig idegesít, hogy Damon „veszélyeztetett” helyzetben van? Ugyanúgy érzel?
Ian Somerhalder:
Ugyanúgy. Nem, csak úgy gondolom, Damonnak nagyon erős, ellentétes érzései vannak a sorozatban. Csak úgy érzem, zuhantam egy emeletnyit, amikor megláttam a gyengébb oldalát. Szóval ez egy belső arc számomra, ami talán működik, mert ez egy harc Damon számára is.

Szerinted ezt az oldalát látni a karakterednek jobban megmutatja őt?
Ian Somerhalder:
Természetesen. Árnyék nélküli kétség. Nem kérdés. Úgyhogy igen, szórakoztató. Nagyszerű az egész. Szerintem nézni Damont, ahogy próbál újra jó lenni, visszaszerezni Elena kegyét, az… - úgy értem, nem tudom, hogyan csinálnám azután, hogy megöltem a testvérét. Nos, a „megpróbálja” nem is a jó szó, amennyiben ő érintett. Tudod, függetlenül attól, hogy tudta-e, hogy a gyűrű (ami megmentette Elena öccse életét) rajta volt-e vagy sem, akkor is egy brutális tett volt.  Szerintem bántotta az az egyetlen személy, akit szeret, de úgy értem, teljesen. Ez nem olyan, hogy levágják az orrod a fejedről. Ez olyan, mintha levágnák a fejed.

Nos, igen, ez a helyzet. Még ha Damon ki is mutatja, hogy érez valamit Elena iránt, nem olyan, mintha tudná, hogyan bánjon velük. Nem olyan, mintha virágot venne neki. Eltöri a testvére nyakát.
Ian Somerhalder:
Igen, pontosan. Vicces, igazából. El tudod képzelni, ahogy Damon felbukkan Elena házánál több tucat rózsával? Nem, Damon nem hozna rózsát. Ő mondjuk liliomot hozna, vagy valami. El tudod képzelni, mennyire kínos lenne?

Szerinted Damonnak van bármi bűntudata a rossz viselkedése miatt?
Ian Somerhalder:
Igen, természetesen. Tudod, amikor Stefan ivás-problémái voltak, azt mondta, bűntudata és lelkiismeret furdalása van. Damon képes jobb belátásra bírni magát valamilyen rejtélyes módon és csak ringatja magát… ami jól is működik.
 Persze bizonyára nagy sajnálattal gondol vissza arra a hosszú időre, amíg Katherine miatt epekedett, tudva mit tesz.
Ian Somerhalder:
Igen, szerintem most még hülyébben érzi magát, mint bármikor. Ez egy tivornya. Egy nagy pocsékolás 150 évig. De okkal tette.

Szerelem… igaz?
Ian Somerhalder:
A szerelem, igen, természetesen. Tudod, pár napja beszéltem az egyik legkedvesebb barátommal, és ő járt egy lánnyal egy darabig, elment New York-ba, hogy láthassa és rájött, hogy a csajnak volt egy barátja egész idő alatt, amíg együtt voltak. Ez padlóra küldte. Úgy értem, nézd, a férfiak mindig ezt csinálják a nőkkel és a nők is ugyanezt csinálják a férfiakkal, de sosem gondolta, hogy ez vele megtörténhet és hülyének érezte magát. Tudod, csavarodottnak érezte magát, aztán szomorúnak és ostobának, mert hogy lehet az, hogy nem tudod az ilyet? Szóval Damon ugyanilyen helyzetben van. Becsapták egy vak szerelemmel.

De még mindig nem tudja nem szeretni Elenát, ami érdekes.
Ian Somerhalder:
Hát, nehéz nem szeretni Elenát. Ő egy szép, csodálatos kiscsaj.

Most Elenával és Katherinnel is forgatsz jeleneteket. Valamelyik karakterrel jobban élvezed a munkát?
Ian Somerhalder:
Hát, mindkettejüknek megvan a maguk bája és a maguk kérdései. De szórakoztató Katherine-nel jelenetet csinálni annak alapján, hogy ő nem egyenlő Damonnal, hanem felette áll. Erősebb nála, sokkal régebb óta él, meg tudná ölni őt egy pillanat alatt, ha akarná. Szóval van egy nagyon nagy kockázat, egy veszélyes elem. És Nina (Dobrev) pimasz, amikor Katherine. Tudod, emlékszem arra, amikor az előző évadban Damon démonivá vált – a szeme, a fogak és az egész dolog – megadja az engedélyt, hogy kicsit dilis legyél, jó buli és ezt teljesen ki is használja. De Elena, ő annyira lefegyverző. Annyira gyönyörű és kedves, és úgy gondolom, ez szintre emeli Damont. Tudod, igazán rájött a különbségekre Katherine és Elena között. Egy óceán választja el őket egymástól és szerintem azt kívánja, Katherine bár Elena lett volna.

És ott van még Caroline… a tény, hogy most már vámpír. Feltételezem egy teljesen új elemet fog hozzáadni Damon világához.
Ian Somerhalder:
Igen, úgy értem, hozza magával a saját kérdéseit a tapasztalatlanságával, de emellett egy szövetséges is. Caroline nem tudja kezelni, hogy kihasználták és ez hozza Damon számára az akadályt. Vicces nézni, ahogy átszáll a folyosón, mikor Caroline ellökte. Nagyon jó. Mármint, Caroline sokféleképpen tud segíteni és szerintem Damonnak meg kell emésztenie a tényt, hogy nem tudja megölni. Most.

Most?
Ian Somerhalder:
Nem jó ötlet.

Nem jó ötlet, mert Elena mondta, vagy más okok miatt?
Ian Somerhalder:
Nos, Damon tudja, mit kell tennie. Meg kell szabadulnia Caroline-tól, mert túl sok problémát fog okozni. Ösztönös, és ezt Stefan is tudja. Ez olyan, mint amikor más vámpírok is voltak a városban – a dolgok rosszra fordulnak és feltartózhatatlanul visszaesik kettejükre – Damonra és Stefanra. Szóval a baj az megvan.

Szóval most nem megy.
Ian Somerhalder:
Nem, és ez szívás.

De említetted, hogy Damon szövetségese is lehet.
Ian Somerhalder:
Teljesen. Amint túljut azon a tényen, hogy meg kell ölnie, Caroline be fogja tudni bizonyítani, hogy hasznos lehet. És nem csak, mint egy kegyenc, egy falat jó időben. Egy igazi szövetséges lehet, ha Damonnak szüksége lenne egyre. Úgy értem, ki tudja, hogy fog reagálni (Caroline); talán azt mondja majd, b*ssza meg. Csinált már sok rosszat vele.

Igen, és most rájön mindenre. Azon gondolkoztam, mennyi időbe fog telni, hogy Matt rájöjjön ugyanezekre a dolgokra vele kapcsolatban.
Ian Somerhalder:
Szegény Matt. Ő csak kedves és próbálja a helyes dolgot tenni. De elmondom, hogy egy dögös vámpír barátnő igazán király lenne. Fogadok, meg tudna mutatni pár dolgot neki.

 Nem unalmas. Ahogy nézni Damon Bonnie-val való jeleneteit sem. Néhány rajongó úgy gondolja, hogy van köztük szexuális feszültség azt leszámítva, hogy Bonnie utálja Damont. Nem tudom lesz-e bármilyen fejlemény ezen ügyben.
Ian Somerhalder: Nos, igazán sok harag van köztük. Úgy értem, Bonnie sok mindenen keresztülment Elena kapcsolata miatt, ami mindent magával hozott. Úgyhogy nem hibáztatom Bonniet azért az őrült mennyiségű megvetésért, amit Damon iránt érez. De legvégül remélhetőleg azt fogja tenni, ami helyes, hogy megvédje Elenát. És, tudod, ameddig nem próbál felgyújtani és befejezi a migrénes dolgokat, ahol a fejem majdnem felrobban, rendben vagyok vele.

Látsz más irányokat, amerre Damon fordulhat Elena helyett ebben az évadban?
Ian Somerhalder: Most teljesen tele van a keze. Caroline körbe futkározik, mint egy vámpír. Sok kérdés van Masonnel. És még Katherine is ott van. Egy teljesen külön lemez van számára. Élete szerelme teljesen kib*szott vele a naivitása miatt. A lány, aki teljesen úgy néz ki, mint ő, aki aranyos, teljesen átverte és így elvesztette a kapcsolatot. És most még itt van ez a srác is a városban, aki vérfarkas, és aki egyébként meg tudja ölni őt. Ezek nagy, súlyos problémák. Szerintem szórakoztató lesz nézni, hogyan birkózik meg mindezekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése